20.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Ne propustite 10. Festival penušavih vina u Portorožu

Pored novogodišnje rasvete, tokom prazničnog meseca u Portorožu će zablistati i zlatni mehurići. Ljubitelje penušavaca očekuje poslastica 26. decembra, kada će u Kristalnoj dvorani hotela Kempinski Palace Portorož, posetioce obradovati 10. jubilarni Festival penušavih vina

Sezona praznika je savršeno vreme da razmazite svoje nepce u društvu izuzetnih vinara i vinskih entuzijasta na 10. Festivalu penušavih vina. Ovaj praznik vina će 26. decembra ispuniti raskošnu Kristalnu salu hotela Kempinski Palace Portorož, koja predstavlja jednu od najlepših kulisa za ekstravagantan događaj obeležen mehurićima.

Foto: Jaka Ivančič

Na jubilarnom festivalu biće moguće degustirati penušava vina iz više od 30 slovenačkih i inostranih vinarija. Samo ove večeri posetioci će moći da biraju između više od stotinu uzoraka penušavih vina iz tri vinorodna regiona Slovenije, koje će pratiti penušava vina iz Italije, Hrvatske, Francuske i Španije. Biće tu i sofisticiranih zalogaja vrhunskih kuvara i istarskih specijaliteta.

Šta je sa muzikom? Svečani program održaće se u živopisnom parku ispred hotela, gde će slovenački vitezovi vina zajedno sa vinskom kraljicom slovenačke Istre proglasiti najbolje penušavo vino Portoroža 2023. godine, a za muzički ekstravagantan nastup pobrinuće se italijanski violinista Pierpaolo Foti sa DJ-em. Nakon festivala planiran je Penine After Parti u nekadašnjem skladištu soli Grando.

Foto Ekaterina Donetskaia

Ulaznice za Festival penušavih vina po pretprodajnoj ceni, dostupne su na sajtu Festivala do 20. decembra. Broj ulaznica je ograničen.

Da li ste za Festival penušavog vina Gourmet?

Ne propustite ovu ekskluzivnu priliku i kada posetite Festival, probajte i luksuzno kulinarsko iskustvo Festival penušavih vina od četiri sleda. U hotelskom restoranu Sophia, jela koje je pripremio vrhunski kuvar Tomaš Čili, u kombinaciji sa biranim penušavim vinima uključujući i pobedničko vino festivala, impresioniraće i najzahtevnije gurmane.

Foto: Kempinski Palace Portorož

Decembar je mesec penušavog vina

Penušavi mesec održava se tokom celog decembra u odabranim restoranima i kafićima u Portorožu i Piranu sa degustacionim menijima uz penušava vina. U restoranima COB, Gold Istra Restaurant, Marina Portorož, Na burji, Pinija, Rizibizi, Rostelin, Sophia i Cafe Central, Mestna kavarna Piran i Vinoteka Koželj možete birati između slanih ili slatkih zalogaja i menija sa više sledova koje pripremaju renomirani kuvari.

Foto: Koželj Wines

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -