13.4 C
Belgrade
utorak, februar 27, 2024

Pizza Hut prodaje picu sa zmijskim mesom

Ako ste mislili da su lignje i Oreos keksići na pici nešto nedopustivo, razmislite još jednom. Pizza Hut u Tajvanu eksperimentiše sa različitim ukusima i sastojcima od kojih vam verovatno neće biti dobro, što potvrđuje i nova pica

Američka kompanija Pizza Hut udružila se sa restoranom u Hong Kongu kako bi jednostavna i tradicionalna jela podigli na viši novo. Oni su iskombinovali dva najpopularnija jela, pa su napravili picu sa zmijskim mesom.

Nova ponuda sadrži naseckano zmijsko meso, crne pečurke i kinesku sušenu šunku, sve neizostavne sastojke autentičnog zmijskog gulaša. Sve to ide na picu, kao deo marketinškog plana hongkonške franšize za stvaranje „buke“ na internetu.

Prema verovanju, najbolje vreme da se jedu zmije je „kada počne da duva jesenji vetar“. U tom periodu su se zmije ugojile kako bi se pripreme za zimski san. Mnogi ljudi veruju da zmijsko meso ima lekovita svojstva, poboljšava stanje kože i leči telo.

Bogata kulinarska kultura bazirana na zmijama uobičajena je i u drugim delovima jugoistočne Azije, poput Vijetnama i Tajlanda, gde se zmije obično uzgajaju za konzumaciju.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Upareno sa sirom i piletinom narezanom na kockice, zmijsko meso postaje bogatijeg okusa, navode iz Pizza Hut Hong Kong restorana.  U kombinaciji sa picom, označava iskorak u odnosu na konvencionalni koncept o tome šta znači održavanje dobrog zdravlja uz izazivanje nepca. Pica od 22 centimetara dolazi sa umakom od Abalona umesto konvencionalnog paradajz sosa.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -