15.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Od Venecije do Ljubljane brzim vozom?

Italija bi mogla da se u narednoj godini poveže sa Slovenijom brzim vozom. To praktično znači da će putnici od slikovitih kanala Venecije vrlo brzo moći da stignu do kaldrmisanih ulica u Ljubljani

Novi brzi voz koji bi saobraćao od Venecije do Ljubljane bi mogao da u velikoj meri poboljša prekogranična putovanja. Iako su vrlo blizu, ove dve zemlje nisu povezane direktnom linijom vozom, još manje brzim.

Ove nedelje je italijanski železnički operater Trenitalia testirao novu rutu između Venecije i Ljubljane. O povezivanju između grada Trsta i slovenačke prestonice raspravljalo se još 2021. godine, ali se ništa po tom pitanju nije rešilo.

Ukoliko se testiranje pokaže kao dobra ideja, obnoviće se usluga koja nije aktivna već skoro dve decenije. Nova bi usluga mogla započeti u aprilu 2024. godine. Kojom je rutom vozio voz za testiranje Italija-Slovenija?

U ponedjeljak 11. decembra brzi voz Frecciarossa krenuo je iz Mestre i Venecije, krećući se severno prema mestima Portogruar, Monfalcone i Bivio Aurisina. Na stanici Villa Opicina na granici su dalje saobraćanje nastavile slovenačke železnice, navodi Euromews.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Voz je nastavio dalje putovanje prema Sežani, mestu 80 kilometara jugozapadno od Ljubljane. Sprovedena su i operativna testiranja na mreži slovenačkih železnica po dolasku voza u zemlju. Konačna linija mogla bi značiti direktnu železničku vezu između Milana i Ljubljane.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -