15.7 C
Belgrade
nedelja, maj 5, 2024

Hobbiton – filmski set i turistička atrakcija

Iako je dom Hobita samo proizvod bogate mašte autora J.R.R. Tolkina, filmski set Hobbiton je tu da turistima u realnosti dočara život Družine prstena

Široki krajolici Novog Zelanda su za obožavaoce Gospodara prstenova neraskidivo povezani sa izmišljenom Međuzemljom iz čuvene trilogije. Nekadašnja farma je danas filmski set Hobbiton koji turistima omogućava da bar na jedan dan žive kao hobiti.

Nekadašnja farma ovaca jugozapadno od grada Matamata u regiji Waikato je nakon posete režisera Pitera Džeksona 1998. godine postala jedno od najpopularnijih mesta na svetu. Tu lokaciju je režiser izabrao kako bi snimio čuvenu trilogiju Gospodar prstenova. Bivši filmski set je danas izuzetno popularna turistička atrakcija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hobbiton Movie Set (@hobbitontours)

Hobbiton set čine uglavnom prostori ugrađeni u uređene padine, i do relativno skoro su bili van domašaja turista. Sada su dva potpuno opremljena doma za hobite po prvi put otvorena za javnost. Enterijere i eksterijere su stručno rekreirali vešti ilustratori i dizajneri koji su radili na filmovima, evocirajući udoban, gostoljubiv duh hobitovog doma.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Svaka kuća (rupa) ima lavirint potpuno tematskih soba. Tu su predsoblje, spavaće sobe, kupatilo, kuhinja, trpezarija, ostava i salon. Nivo autentičnih detalja je izveden do savršenstva. Toliko da gosti moraju da se stalno saginju, imajući u vidu visinu hobita, kako bi sve bilo što autentičnije.

Obilazak filmskog seta Hobbiton košta oko 70 evra za odrasle i oko 50 evra decu i mlade do 17 godina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -