12.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Ko su Pasta Grannies?

Pasta Grannies prikazuje regionalna italijanska jela koja su uglavnom nepoznata u ostatku sveta. U pitanju je serijal koji slavi žene koje još uvek ručno prave testeninu, što je tradicija koja u Italiji nestaje

Pasta Grannies na jednom mestu okuplja sve one žene i bake koje se bave tradicionalnim pravljenjem testenine. Sve rade ručno, i u svakom kutku Italije rade drugačije, što je i suština serijala. Prikazati sve nakadšnje veštine koje su definisale ovu složenu i ukusnu kuhinju.

To je serija videozapisa o kuvanju, sada i kuvar, snimljenih u dokumentarnom stilu po malim italijanskim selima. Svaki video slavi ne samo hiperregionalnu testeninu u njoj, već i one koji je pripremaju.

To je u suštini nezvanična studija međugeneracijskih recepata, domaće kuhinje u malom gradu i povezanosti hrane sa porodicom. Serijal je snimila i pripremila Vicky Bennison, koja pripoveda o neverovatnoj ekscentričnosti i veštinama žena i baka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pasta Grannies (@pastagrannies)

Skromne bake rado sa gledaocima dele svoje recepte, svoje kuhinje, pa čak i svoje porodice. Gledajući radosni proces kuvanja, dobijate predstavu o stavovima svake bake o testenini, od kojih mnogi nisu tako strogi kao što bi se očekivalo.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

U Pasta Grannies možete da vidite da mnoge žene koriste i mašine za pravljenje testenine, ne rade sve ručno. Njih nije briga za opšta pravila, opšte pretenzije ili shvatanja o tome šta bi testenina „trebala“ da bude. Nihova kuhinja, njihova pravila.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -