13 C
Belgrade
nedelja, maj 5, 2024

Festival podvodnog filma

U Staroj Kinoteci u Kosovskoj 11 u Beogradu, 23. i 24. decembra održaće se 27. Međunarodni festival podvodnog filma. Ovaj festival predstavlja jedinstvenu priliku da se zaviri u podvodni svet, da se sazna više o tome kroz filmove, fotografije i sastanke sa autorima i ostalim podvodnim entuzijastima

Pod motom „Neka vode budu čiste“ na festivalu će biti prikazani filmovi edukativnog karaktera koji doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.

Filmovi se takmiče u dve kategorije:

  • PC PRO CATEGORY (professional productions) velike produkcije TV kuća (devet filmova) i
  • IC Film category: IC INDEPENDENT CATEGORY (amateur film makers, independent producers) nezavisni producenti (101 film).

Od filmova domaćih autora biće prikazani:

„Istraživanje Tetija“ Vidre ronilačkog centra, „Emigrant“ Gordane Zdjelar, „Sasvim običan dan“ RK Orca, „Valjevska Gračanica“, Aleksandra Teodorovića, „Vidre vise, a brod tone“ Mateje Jeremića, „Exit beneath the lighthouse“, Dragana Milutinovića, „Susret“, Dragana Milutinovića i „Speleo Activities, Cave Mapping“, Miloša Pavičevića, Đorđa Kovjanića.

Program festivala počinje u subotu 23.12. u 18. časova svečanim otvaranjem, dok će se filmski program nastaviti od 20 časova. U nedelju 24.12. program se nastavlja u 18 časova.

Jedan deo filmova može se pogledati online na Facebook stranici Festivala.

Međunarodni festival podvodnog filma u Beogradu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Saveza ronilaca Srbije – SOPAS.

Organizator festivala je Klub podvodnih aktivnosti „Beograd“ koji svim posetiocima želi dobrodošlicu u Kinoteci i poručuje: „Nadamo se da će u Beogradu svaki decembar biti plave boje i da će Međunarodni festival podvodnog filma opstati, dovodeći svet u Beograd, i odvodeći Beograd u svet. Zato nam dođite, kako bismo zajedno produžili lepu plavu tradiciju u našoj Kinoteci u Beogradu!“

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -