13.5 C
Belgrade
nedelja, maj 5, 2024

Freedom Ship – grad, brod ili naučna fantastika

Nakon deset godina planiranja i pripremanja, američka kompanija Freedom Curise Line International sledeće godine počinje sa gradnjom  najvećeg broda na svetu

Freedom Ship je takozvani plutajući grad dugačak čak 1.370 metara. U pitanju je plovilo visine 106 metara koje bi trajno krstario svetskim okeanima i morima. Brod se nikad ne bi zadržavao predugo na jednom mestu kako ne bi dosadio putnicima i turistima.

Brod izgleda kao ploveći parking sa 25 spratova. Na njemu bi se nalazili stanovi, škole, bolnice, umetničke galerije, prodavnice, parkovi i ostali sadržaji jednog običnog grada. Na samom vrhu se nalazi aerodrom sa pistom za male i komercijalne avione, a koji će omogućavati prevoz putnika ili potrebnih namirnica.

Freedom Ship će biti najveće plovilo ikada izgrađeno. Pet puta je veći od od trenutno najvećeg nosača aviona na svetu klase USS Gerald R. Ford. Na njemu bi živelo svakodnevno 40.000 stalnih stanovnika. Od toga 30.000 dnevnih posetilaca, 10.000 povremenih gostiju i 20.000 članova posade.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Freedom Ship predstavlja viziju mobilne okeanske kolonije koja nije podložna zakonima bilo koje države, a u kojoj bi ljudi mogli živeti, raditi ili uživati u svojoj penziji bez ikakvih ograničenja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -