12.6 C
Belgrade
sreda, februar 28, 2024

Najpopularnije veganske destinacije sveta

U pojedinim gradovima sveta veganski način života je prilično razvijen i raznovrstan, pa su njihove ponude toliko dobre, da se čak i najtradicionalniji “mesojedi” mogu pokolebati

Hrana bazirana isključivo na povrću i voću danas nije više ništa novo, i taj trend polako osvaja sve više ljudi na planeti. Ukoliko ste jedan od njih, ili razmišljate slično, ova lista vam može pomoći. Ukoliko niste, nije na odmet da znate šta se sve radi u belom svetu. Ona sadrži samo neke veganske destinacije koje su popularne, a ima ih širom planete, i sve ih je više.

Gent, Belgija

Gent je već dosta dugo u “veganskom fazonu”, i njihov koncept ishrane bez mesa u potpunosti je u skladu sa načinom života stanovnika. Kod njih se redovno praktikuje i „Thursday veggie day“. Tada oni ohrabruju ljude da bar jedan dan u nedelji prođe bez mesa. U samom gradu postoji veliki broj veganskih kafića, restorana i pijaca.

Edinburg, Škotska

Edinburg je od 2015. godine „najveganskiji britanski grad“. Ova titula je dodeljena zbog brojnih vrhunskih restorana, barova i kafića sa odličnom ponudom hrane bez mesa i mlečnih proizvoda. Njihova ulična hrana, veganska naravno, je izuzetno popularna kod turista. Edinburgh nudi preko 20 veganskih lokala, a naročito su popularni i kamioni sa najrazličitijom hranom koji su parkirani svuga po gradu.

Brajton, Velika Britanija

Brajton ima vrlo jaku vegansku i vegetarijansku scenu, brojne kafiće i restorane koji već dosta dugo praktikuju pripremu sveže i zdrave hrane. Kod njih je sve lepo upakovano u pravu gurmansku poslasticu, bilo da se hranite na uličnom kiosku iz papirnog fišeka, bilo da ste u ozbiljnom restoranu. U ovom gradu je otvorena i prva potpuno veganska picerija na svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by purezza (@purezza)

 Berlin, Nemačka

Berlin je uvek pratio modne trendove, a tako je i sa hranom. U Berlinu se održava i najveći vegansko – vegetarijanski festival u Evropi.  Upravo tu je i nastao i prvi veganski lanac supermarketa na svetu, Veganz.

Portland, Sjedinjene Države

Portland je najbolji grad za vegane u Sjedinjenim Državama, i takođe je jedan od najboljih na svetu. Njihova gastronomska scena je zaista ozbiljna, o čemu govori i veliki broj televizijskih emisija kao što je No Reservations. Restorani i kafići imaju neverovatnu ponudu hrane za vegane i vegetarijance, a osim toga, treba reći da se upravo u Portlandu nalazi prvi veganski striptiz bar na svetu, Casa Diablo.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Vankuver, Kanada

U Vankuveru možete pronaći sve što vam treba ako ste vegan, veganske prodavnice cipela, pekare, bistroe i barove sa sirovom hranom. Takođe možete naći i vrhunske restorane. Njihov stil života se preliva na sve aspekte svakodnevice, tako je i sa hranom i svim stvarima u životu kod Kanađana. U Vankuveru su posebno dobri veganski slatkiši i deserti, i to je nešto što ne bi trebali da propustite ako ste u prolazu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -