18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Slovenija među najpopularnijim destinacijama sveta

Iz godine u godinu putnici sve više putuju na poznate destinacije poput Pariza, Meksika ili Londona. Iako su ova mesta popularna s razlogom, postoji mnogo drugih koja će u budućnosti privući više turista. Stručnjaci za putovanja su napravili listu najpopularnijih destinacija sveta među kojim se nalazi i Slovenija

Internet stranica huffpost.com je napravila listu najpopularnijih destinacija za 2024. godinu. Na listi se nalazi 27 destinacija širom sveta, gradova i prirodnih lokaliteta, a na prvom mestu se nalazi Slovenija.

Za Sloveniju huffpost.com navodi da je zemlja koja se u poslednjim godinama pojavljuje ​​na radarima putnika kao destinacija koja pruža sve čari odmora. Ako se odlučite za siti brejk, možete šetati popločanim gradovima, degustirati vino i uživati u arhitekturi i upoznati ljubazno stanovništvo.

Pored toga, Slovenija važi za jednu od najzelenijih i najčistijih zemalja sveta. Ako se odlučite za prirodu, uživaćete u pešačenju u bajkovitom krajoliku, možete se opustiti na brojnim jezerima ili posetiti epski dvorac podignut u pećini.

Slovenija je takođe i znatno jeftinija destinacija od Francuske, Italije ili Hrvatske, što će biti posebno privlačno jer globalna ekonomska situacija sledeće godine može biti upitna.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Od ostalih destinacija, među prvih deset se nalaze još Vijetnam, Gvadalahara, Karmel na moru iz Kalifornije, Tromzo iz Norveške kao i Južnoafrička Republika. Tu su još i Utaue iz Kvebeka, Menorka, Bengera ostrvo iz Mozambika, Tirana i Salta iz Argentine.

Više o tome na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -