12.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Predpraznično vreme sa sajmovima ukusa GASTexpo

Predpraznično vreme je magično i puno toplih trenutaka koje volimo da podelimo sa svojim najmilijima. Dok kitimo svoje domove i radujemo se predstojećim praznicima, prepuštamo se i svečanoj hrani i piću. Za slavskom trpezom svaka porodica služi nešto posebno – od sočnog prasećeg ili ćurećeg pečenja do gratiniranog krompira ili knedli i ukusnih vegetarijanskih jela

Pored ukusne hrane, svečana pića su najbolji način da zagrejete hladne zimske večeri. Čaša kuvanog vina sa cimetom i pomorandžom ili ljuti džin su pravi izbor u hladnim danima. Za one koji ne piju alkohol, na raspolaganju su i razni čajevi ili topla čokolada sa šlagom.

GASTexpo

Pošto su praznici i vreme slatkih užitaka, većina kuća miriše na sveže božićne kolače

Uz šoljicu lepog čaja ili vina i ukusnu hranu, družićemo se i na Sajmu ukusa GASTexpo od 31. januara do 3. februara 2024. godine na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani. Reč je o vodećem sajmu u oblasti Ho-Re-Ca, koji okuplja ugostitelje i hotelijere iz Slovenije i susednih zemalja. Više od trećine događaja na sajmu organizuju strani izlagači i stručnjaci, koji svojim znanjem, iskustvom i dobrim praksama daju jedinstvenu i neprocenjivu dodatnu vrednost sajmu.

I ove godine sajam će se odvijati u hibridnom formatu, što znači da će i oni koji ne mogu da dođu u Ljubljanu na klasični deo sajma moći da učestvuju digitalno. Digitalni sajam će se održati pre tradicionalnog sajma, ali i nakon samog sajma, od 17. januara do 11. februara 2024. godine.

Na sajmu će se sresti izlagači i posetioci sa željom da steknu znanja i ostvare poslovne kontakte. Prilika za promociju brendova i pronalaženje novih poslovnih prilika biće pojačana praktičnim radionicama koje pokrivaju široku kulinarsku oblast – od pečenja pica i peciva do pravljenja sladoleda, koktela i »Latte Art & Barista radionica«. Pored toga, biće organizovana i takmičenja u pripremi pice, piva, umetnosti crtanja mlečne pene na kafi i drugo.

Ne propustite priliku da učite i umrežite se od 31. januara do 3. februara 2024. u Gospodarskom izložbenom centru u Ljubljani.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -