21.6 C
Belgrade
četvrtak, maj 9, 2024

Turistička taksa i ulaznica u Veneciju

Svi turisti koji žele da posete ovaj grad će morati da rezervišu ulaznicu unapred i plate svoj ulazak u grad u zavisnosti od toga koliko dugo planiraju da ostanu. Ova mera biće posebno aktuelna tokom vikenda, jer je tada ubedljivo najveća gužva

Prošle godine vlasti Venecije su predstavile pilot program za svoj dugo najavljivani plan naplaćivanja jednodnevnih izleta za posetu gradu. Turistička taksa je trebao da bude pokrenuta ranije, ali je odložena zbog logističkih problema.

Onlajn plaćanje turističke takse biće aktivno od 16. januara ove godine. Svi turisti koji budu želeli da posete ovaj grad će morati da rezervišu kartu preko internet stranice koja će im obezbediti QR kod koji će pokazati službenicima koji sprovode provere u gradu.

Taksa će koštati 5 eura za ulazak u grad, a naplaćivaće se danima kad ima najviše gužvi. Posebno u mesecima od aprila do sredine jula, kada tradicionalno turista ima najviše. Naknada za jednodnevne izlete biće na snazi ​​ od 8:30 do 16 časova, što znači da posetioci koji dođu u Veneciju na večeru neće morati da plate ulaz.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u istorijskom centru grada. Cilj ove akcije je podsticanje posetilaca da Veneciju posećuju u manje popularno doba godine kad će cena rezervacije biti manja.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Upravo zbog toga, turistima koji dolaze na jednodnevne izlete biće ponuđene i zamene za rezervacije. Turisti će moći da ih zamene ili dobiju popust za ulaznice u muzeje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -