12.2 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Poljske jurte – glamping na mongolski način

Poljska je već dobro poznata turistima, u ovoj godini je čak osvojila i nagradu za najispaltiviju destinaciju u Evropi. Prema najnovijim trendovima Airbnb-a za 2024. godinu, ova zemlja postaje još interesantnija za posetu, posebno što nudi jedan nesvakidašnji prostor za odsedanje i odmor

Najnovija evropska atrakcija Airbnb-a za ovu godinu se nalazi u Poljskoj. Iako je ova zemlja poznata po brojnim prirodnim lepotama, šumama, dolinama i nacionalnim parkovima, u ovoj godini je od ostalih destinacija izdvaja glamping na mongolski način.

Poljske jurte su u osnovi kao i sve ostale, to je posebna kategorija šatora. Jurte predstavljaju sklonište za nomadska plemena, a njihova konstrukcija je tipično napravljena od drveta koju pokriva teška i jaka tkanina. Danas su jurte prilagođene, modernizovane i predstavljaju sasvim drugačiji izbor za personalizirana putovanja.

Originalno potiču iz Mongolije, ali interesantan oblik i univerzalnost uticali su na to da postanu popularne širom sveta. Jurta može da posluži kao spavaća ili dnevana soba, osnovno prebivalište ili jednostavan kamping ili glamping šator. Postavlja se lako i ne traži nikakav alat za montažu.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

U Poljskoj ima nekoliko Airbnb jurti za iznajmljivanje, i one nude savremen i luksuzan smeštaj gostima. Pored osnovnog, uz smeštaj možete dobiti bicikle, đakuzi, saunu i slično. Ove jurte kombinuju na najbolji način smeštaj u kom se susreću priroda, luskuz i elegancija. Idealne su za porodične odmore, ali takođe i za romantičan beg za parove.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -