13.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Hvar među najboljim evropskim ostrvima za 2024.

U Evropi postoji više od 2.000 naseljenih ostrva, pa već pored poznatih, kao što su Santorini ili Ibica, postoje i ona turistički manje posećena. Magazin Forbs je uvrstio jedno ostrvo iz našeg regiona na listu evropskih destinacija koje se obavezno moraju posetiti u ovoj godini

Magazin Forbs je objavio listu od četiri ostrva koja morate posetiti u 2024. godini, a na prvom mestu se našao Hvar. Ovo ostrvo je najbolja destinacija za putnike koji traže sadržajnost i mogućnost izbora. Tu se nalaze odlični restorani i barovi, noćni život je vrlo aktivan. Za one koji traže mir, tu su odlična priroda i rustikalni seoski pejzaži u unutrašnjosti.

Na Hvaru je moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, sa više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

Grad Hvar ima puno sadržaja koje može ponuditi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne zalive sa čistim morem, ljubazno lokalno stanovništvo. Sve to svakako preporučuje ostrvo putnicima, i nije čudo što se Hvar ponovo našao među najboljim svetskim destinacijama.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Među ostalim destinacijama, na listi su se našli Hebridi iz Škotske, vulkansko ostrvo Stromboli iz Italije i islandsko ostrvo Heimej. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -