15 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Najpopulariije destinacije sveta, Hrvatska na petom mestu

Na osnovu istraživanja kompanije Bounce, napravljena je lista najpoželjnijih destinacija sveta, bar kad su Britanci u pitanju. Ova lista nedvosmisleno pokazuje kakvi nas trendovi putovanja očekuju u 2024. godini

Nova studija kompanije Bounce, koja na preko 8.000 lokacija u preko 1.000 gradova širom sveta ima mesta za skladištenje prtljaga, pokazala je koje su to najpopularnije destinacije trenutno. Hrvatska je, očekivano, u samom vrhu i to na petom mestu.

Bounce je analizirao sve što je bilo u Google pretraživaču u poslednja tri meseca kako bi pronašao najpoželjnije destinacije u ovoj godini. Kako bi istraživanje bilo potpunije, oni su te destinacije uporedili sa prethodnim godinama kako bi predvideli najpopularnije zemlje koje Britanci nameravaju da posete u 2024. godini.

Na prvom mestu se nalazi Turska, na drugom mestu je Island, a na trećem Grčka. Hrvatska se nalazi na odličnom petom mestu, sa preko 54.000 pretraživanja na Google pretraživaču.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Od gradova, najpopularniji je Amsterdam, a od destinacija u usponu najaktuelnija je Albanija. Interesantno je da se među destinacijama u usponu našla i Severna Makedonija, koja se nalazi na drugom mestu. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -