21.1 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Da li znate šta je champing?

U Velikoj Britaniji su stare i napuštene crkve dobile novu potpuno neočekivanu namenu, postale su turističke atrakcije. Od sada možete provesti svoj odmor u nekom od verskih objekata, bez obzira da li ste vernik

Nova turistička atrakcija u Velikoj Britaniji je pomalo čudna i prilično nekonvencijalna. Champing podrazumeva kampovanje u crkvama koje se ne koriste, u njima turisti mogu da prenoće i istovremeno da pomognu da se one očuvaju i spasu jer sav prihod ide za njihovu obnovu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Champing (@churchcamping)

Samo ime champing je izvedeno od Church – crkva i Camping – kampovanje.  Kampovanje u crkvi podrazumeva rezervaciju noćenja u građevini staroj nekoliko stotina godina od kojih neke datiraju još iz 12. veka. U nekim crkvama postoje normalni kreveti, u drugim možete postaviti šator i vreće za spavanje.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ideja o champing-u se javila u Škotskoj, oni su prvi organizovali noćenje za kajakaše u crkvi All Saints u selu Aldvinkl, koja je izgrađena oko 1400. godine i ima 12 spavaćih soba. Osnovni cilj je pružanje tople dobrodošlice ljudima koji možda inače i ne idu u crkvu, dok se istovremeno podržavaju i ruralne zajednice. Obroke nije moguće organizovati u crkvi, iz razumljivih razloga, tu na scenu stupaju lokalni barovi i restorani.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -