8.6 C
Belgrade
nedelja, april 21, 2024

Izložba autohtonih sireva Balkana u Beogradu

Predstojećg vikenda, 2. i 3. marta, u Beogradu će biti održana 17. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival

Svoje sireve i delikatese izložiće 50 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Švajcarske.

Posetioci će na izložbi moći da vide i probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača, koji se uobičajeno ne mogu naći u prodavnicama.

Lokacija održavanja je atrijum tržnog centra BEO Shopping Center, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve. Radno vreme je od 10 do 22 časa, a ulaz sa sve posetioce je besplatan.

Zanimljivosti i jedinstvenosti:

  • Najbolje sireve po kategorijama proglasiće nakon ocenjivanja petočlana komisija sačinjena od akademskih eksperata sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, iz oblasti: Senzorne analize hrane, Tehnologije mleka, Upravljanja bezbednošću i kvalitetom hrane
  • Sa Kosova i Metohije, sa obronaka Šar-planine, stiže čuveni Šarski sir, koji se jeo još na dvorovima srednjevekovne Srbije.
  • Posebno mesto zauzeće sirevi koje prave monasi iz manastira Sukovo na Staroj Planini.
  • Nastavnici i učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota prikazaće proces parenja Pirotskog kačkavalja.
  • Na izložbi će u nedelju u 18 časova biti dodeljena priznanja za: najlepši štand, najlepši tanjir sireva, kao i najbolje predstavljanje sireva.
    Predsednik Asocijacije Autentičnih Hedonista, dodeliće i Priznanja za inovaciju.

Detaljnije informacije mogu se naći na stranici: www.facebook.com/IzlozbaSira

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -