26.1 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Aquellum – futuristička podzemna zajednica

Saudijska Arabija je odlučila do kraja ove decenije postane najveća svetska luksuzna turistička destinacija, što potvrđuju projekti koji više liče na naučno-fantastične filmove nego na realnost

Aquellum će biti prva podzemna digitalizovana zajednica budućnosti. Izvana nevidljiv, ovaj skriveni svet pokretaće bezgranična mašta, menjajući arhitektonska načela kako bi se integrisao sa prirodom. Na najodrživiji način će spajati ​​hotelski smeštaj, apartmane, maloprodajne prostore, zone za slobodno vreme i zabavu i inovativne centre.

Skriven unutar 450 metara visokog planinskog lanca duž obale Akabskog zaliva, Aquellum će predstavljati futuristički ekosistem skladno integrisan u prirodno okruženje. Izrađen da podstakne originalnost i maštu, pomeriće granice konvencionalnog dizajna i konstrukcijskih mogućnosti.

U Aquellum će se dolaziti iz plutajuće marine posebnim brodovima koje ulazi u skriveni podzemni kanal. U unutrašnjosti brda otvara se sto metara visok atrijum, a na brojnim spratovima nalaziće se hoteli, apartmani, prodavnice, barovi, restorani i prostori za sve događaje.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ovaj mega projekat bi trebalo da bude završen već u ovoj deceniji, zajedno sa ostalim projektima koji treba da slave održivost i regenerativni turizam, zajedno u okviru cirkularne ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -