20.4 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Da li je svet spreman za vegansku hobotnicu?

Kompanija koja je 3D „odštampala“ veganskog lososa sada je otišla korak dalje. Njihov novi proizvod je veganska hobotnica, takođe napravljena putem 3D štampe

Trka za biljnim zamenama za plodove mora postaje sve intenzivnija, sa novim proizvodima koji se pojavljuju svakog meseca. Međutim, jedna kompanija gleda dalje u budućnost, želi da ponudi tržištu nešto više od ribe. Oni su napravili potpuno drugačiju vrstu zamene za morske životinje, napravili su vegansku hobotnicu.

Revo Foods, kompanija odgovorna za 3D štampani losos, predstavila je sada hobotnicu bez hobotnice. U njihovom saopštenu za javnost navodi se da je novi proizvod sasvim prikladno nazvan „The Kraken – Inspired by Octopus“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Revo Foods (@revo_foods)

Kraken je napravljen od mikoproteina izgrađenog na miceliji gljivi, inače poznatoj kao osnovnoj gljivi koja se razmnožava na tlu. Mikoprotein se takođe koristi u Revo 3D štampanom proizvodu od lososa, a druge kompanije je koriste kao bazu za svoje morske proizvode na biljnoj bazi.

Revo Foods navodi da je mikoprotein koristan iz više razloga. Zahteva manje obrade od drugih sastojaka i ima prirodnu vlaknastu strukturu koja „prihvata“ teksturu ribe bez potrebe za dodatnom obradom.

The Kraken nema samo sličan ukus i teksturu kao hobotnica, proizvod podseća na pipak hobotnice, ima isti izgled i boju. Proizvod se može pripremati kako god želite, ali je jestiv direktno iz pakovanja. Revo predlaže jela poput grčke salate od hobotnice ili španskog jela pulpo a la gallega, što je kuvana hobotnica začinjena solju, paprikom i maslinovim uljem.

Vrhunska francuska gastronomija za 40 evra, saznajte više.

Veganska hobotnica sada je dostupna online u većini zemalja Evrope putem internet prodaje Revo Food. Kraken se prodaje po ceni od 5,99 evra a svako pakovanje dolazi sa tri komada pipka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -