15.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

RateHawk beleži rekordnu godinu sa udvostručenim prihodima

RateHawk.com, onlajn sistem za rezervisanje hotela, avio-karata i transfera za profesionalce iz turizma, beleži rekordne uspehe za celu 2023. godinu. Udvostručena je vrednost neto rezervacija RateHawk-a u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj rezervacija zabeležio porast od 85%. RateHawk u saradnji sa svojom partnerskom kompanijom, Emerging Travel Group-om, ostvario je bruto prihod u iznosu od 2,6 milijardi dolara u 2023. godini

Potražnja za dodatnim uslugama RateHawk-a, uključujući avio-karte i rezervacije transfera, pokazala je konstantan porast tokom cele 2023. godine. Broj rezervisanih letova se udvostručio, dok su rezervacije transfera doživele porast od 67% u poređenju šsa prethodnom godinom.

RateHawk sada broji više od 62.000 profesionalaca iz turizma širom sveta, što predstavlja neverovatno povećanje od 61% u odnosu na prethodnu godinu. Od tog broja, preko 400 su turistički agenti iz Srbije.

RateHawk je 2023. godine doživeo izuzetan porast svog poslovanja. Kompanija se uspešno povezala sa više od 60 novih svetskih dobavljača i uspostavila direktne ugovore sa više od 20.000 smeštajnih objekata. Ova ekspanzija rezultirala je sa ukupno 2,5 miliona opcija smeštajnih kapaciteta, što predstavlja značajno povećanje od 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Feliks Špilman, izvršni direktor Emerging Travel Group-e koja upravlja RateHawk-om, izjavio je: “U osmoj godini postojanja, RateHawk nastavlja da pruža solidan dvocifreni porast, dostigavši rekordne brojke u rezervacijama i prihodima. Naši partneri širom sveta su prepoznali dodatnu vrednost koju donose naša besprekorna ponuda smeštaja i duboka tehnološka ekspertiza i žele da imaju korist od toga. Gledajući u 2024. godinu optimisti smo u skladu sa planovima UNWTO-a da će se međunarodni turizam u potpunosti oporaviti i dostići nivo pre pandemije. To znači da će se agenti suočiti sa još većom potražnjom od strane putnika. Naša platforma nudi profesionalcima iz turizma sve što im je potrebno da bi zadovoljili ovu rastuću potražnju; od obimne ponude sa konkurentnim cenama od preko 230 dobavljača do sveobuhvatnog alata turističkih usluga u jednoj platformi, prilagođenoj korisnicima i upotpunjenoj vrhunskom korisničkom podrškom.”

RateHawk je 2023. godine predstavio inovativni alat za izbor hotela, koji ima za cilj da pomogne turističkim agencijama da optimizuju interakcije klijenata i pojednostave poslovanje. “Približno 40% turističkih partnera RateHawk-a već je počelo da koristi alat za kreiranje ponuda i uživaju u njegovim pogodnostima,” izjavio je Feliks Špilman.

Po podacima RateHawk-a, najpopularnije destinacije za putovanja koje su rezervisali srpski turistički agenti u 2023. godini bile su Italija, Španija, Francuska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Grčka, Austrija, Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kipar.

Filip Kasum, direktor razvoja poslovanja za Balkan, izjavio je: “Svedoci smo velikog porasta interesovanja lokalnih turističkih agenata za naše usluge. U 2024. godini očekujemo još veće stope rasta je se cvetanje međunarodnih putovanja nastavlja. Naš glavni cilj u 2024. godini je da pomognemo našim partnerima u suočavanju sa povećanom potražnjom za putovanjima i obezbedimo sve neophodne alate koji im mogu pomoći da efikasno ispune potrebe svojih klijenata.”

RateHawk ima kancelarije u Londonu, Berlinu, Milanu, Lisabonu, Varšavi, Dubaiju, Limasolu i Vilmingtonu. RateHawk zapošljava više od 500 profesionalaca širom sveta.

O RateHawk-u

RateHawk je inovativna B2B platforma koju je razvila kompanija sa sedištem u Dubaiju, Emerging Travel Group. RateHawk nudi hotele, avio-karte, transfere, iznajmljivnje vozila i druge turističke usluge.

Svojim partnerima, RateHawk nudi najbolje cene za sve turističke usluge na svim lokacijama.

RateHawk svojim klijentima nudi 2,5 miliona hotela i drugih smeštajnih kapaciteta iz preko 86.000 smeštajnih objekata sa kojima ima direktne ugovore i 230 globalnih dobavljača, avio-karte za više od 400 avio-kompanija kao i transfere u više od 150 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -