13.7 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Weekend.17 će u septembru u Rovinju ugostiti AI Weekend!

Najveći regionalni festival, Weekend Media Festival od samih početaka prati trendove i aktuelnosti te će ove godine, osim medijske, marketinške, komunikacijske i HR industrije, u staroj Tvornici duvana u Rovinju okupiti i najjača imena regionalne i svetske zajednice koja razvija alate bazirane na veštačkoj inteligenciji. U svetu u kom se veštačka inteligencija već infiltrirala gotovo u svaki segment poslovanja, AI Weekend će od 19. do 22. septembra biti jedan od prvih takvih festivala koji povezuje AI zajednicu s poslovnim i medijskim svetom

„Weekend Media Festival od svog prvog izdanja izlazi iz okvira, svake godine raste i širi se u nova područja. Trudimo se da predvodimo trendove, pa ćemo na Weekendu.17, osim HR.Weekenda i profesionalaca iz sektora ljudskih potencijala koji će na jesen imati svoje drugo izdanje, ugostiti i domaću i setsku zajednicu vezanu uz AI. Već smo prošle godine otvorili mnogobrojne teme vezane uz promene koje nam je u poslovanju donela veštačka inteligencija, ali s obzirom da mnogi revoluciju koja se trenutno događa u tech svetu, uspoređuju s onom koju je napravila pojava Interneta, uvereni smo da te teme zaslužuju poseban festival.“, objasnio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i agencije Pepermint.

AI Weekend održaće se u isto vreme i na istom mestu, ali s posebnim predavačima iz cele Europe i Amerike i temama koje će problematizirati sve promjene koje nam je veštačka inteligencija donela i koje će tek doneti. Ideja je povezati sve stručnjake na jednom mestu u idiličnom Rovinju u zadnjem weekendu u septembru, koji je već prepoznat kao najbolje mesto za networking, razmenu poslovnih ideja i zabavu u regiji.

Weekend.17 će u septembru u Rovinju ugostiti AI Weekend!

„AI zajednica u Hrvatskoj oduševljena je što ćemo biti deo Weekenda.17 i imati priliku da proširimo znanje i poznanstva i s drugim industrijama. Veštačka inteligencija toliko prožima suvremeni svet da ne postoji industrija koju AI nije dotakla ili će tek dotaknuti, pa je spoj medijske i marketinške industrije sa IT profesionalcima bio neminovan. Hrvatska se već u tehnološkom sektoru po broju jednoroga dokazala kao jedna od moćnijih tech scena s obzirom na broj stanovnika, a ovim festivalom želimo Hrvatsku staviti na mapu svetskih tech konferencija. Weekend.17 je idealno mesto za razmenu svih informacija, znanja i ideja i povezivanje, svetske tehnološke scene sa regionalnim poslovnim svetom.“, tvrdi Martina Silov, predsednica CroAI udruženja u Hrvatskoj i direktorica AI Weekenda.

Weekend porodica se tako proširila na još jednog člana, uz HR.Weekend koji je prošle godine u Rovinju oduševio pripadnike brzorastuće industrije ljudskih potencijala i otvorio mnogobrojna važna pitanja među HR profesionalcima, poslodavcima i kompanijama, kao i među svima onima koji su zainteresovani za razvoj i primenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima.

„Prvi HR. Weekend je bio toliko uspešan da već za drugi pripremamo brojne novosti, poput još jedne dvorane u kojoj će predavanja imati neki od najvećih svetskih stručnjaka iz područja HR-a koji danas više nije “kadrovska” tema već jedan od najvažnijih stubova svake kompanije. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će učestvovati svi najbitniji akteri ove industrije, ali i onim važnim “weekend” doživljajem – druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posetioci HR.Weekenda moći će da učestvuju u programu Weekend Media Festivala, AI Weekenda i obrnuto, čime ćemo sve učesnike inetgrisati, a ne izolovati, što nam je bio cilj od prvog dana“, izjavio je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda.

Već sada je jasno, Weekend.17 biće najveći i najspektakularniji do sada, zato osigurajte svoje ulaznice na vreme na www.weekend.hr i pratite nas na društvenim mrežama FB, IG i Linkedin. Ulaznice za HR.Weekend možete pronaći ovde kao i zapratiti sve novosti na FB, IG i Linkedin kanalima. Sve informacije o AI Weekendu možete pronaći ovde, a više informacija pronađite na FB, IG i Linkedin kanalima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -