21.4 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Azija u srcu Evrope

European Best Destinations je organizacija koja promoviše kulturu i turizam u Evropi. Svake godine se organizuje glasanje na kom se biraju najbolje destinacije Starog kontinenta, ovog puta je napravljena lista sa najboljim manje poznatim turističkim biserima. Među najboljim se našla i Mađarska sa malim plutajućim selom na jezeru Bokodi

Plutajuće Selo na jezeru Bokodi je jedinstveno naselje smešteno u Mađarskoj na oko 80 kilometara udaljenosti od Budimpešte. Selo je poznato po slikovitom pejzažu, sa malim kućama izgrađenim na stubovima iznad vode. Selo se nalazi na Bokodi jezeru, koje je nastao izgradnjom brane Gory na reci Tarni.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от HAUS of T (@haus_oft)

Bokodi u Mađarskoj je relativno malo veštačko jezero, a drvene kućice postavljene na stubovima, kao sojenice. Do njih vode staze preko jezera, a iako zime umeju da budu hladne, voda retko kad bude zamrznuta. Izgrađeno je 1961. godine, zajedno sa izgradnjom termoelektrane.

Ove predivne kućice na vodi su mađarski odgovor na rajska ostrva u Indijskom okeanu i u Aziji. Drvene kuće su danas uglavnom u privatnom vlasništvu, ali neke primaju goste i dozvoljavaju im da uživaju u pogledu ili u ribolovu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Najbolji način da doživite Plutajuće Selo na jezeru Bokodi je vožnja čamcem oko područja. To vam omogućava da vidite kuće izbliza i da cenite lepotu okoline. Selo je takođe odlično mesto za ljubitelje fotografije, jer pruža mnogo prilika za snimanje predivnih slika plutajućih kuća, naročito u zoru ili u sumrak.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -