11.5 C
Belgrade
ponedeljak, septembar 16, 2024

Sa Google pretraživačem do održivih hotela

Kompanija Google sve više ističe prednost svoje usluge, prilikom pretraživanja hotela su posebno izdvojeni oni koji praktikuju održivo poslovanje. Ekologija i održivost su danas praksa, ne težnja ili ideja koja tek treba da se sprovede u delo

Korisnici Google pretraživača imaju veliku pomoć prilikom onlajn pretrage održivih i ekoloških hotela. Usluga pokrenuta pre par godina na adresi google.com/travel postaje alat od velike pomoći korisnicima koji žele pronađu hoteli i smeštaji koji imaju ekološke sertifikate i koji prate sve trendove očuvanja okoline.

Svi hotel ii smeštaju koji budu postavljeni biće označeni ikonom zelenog lista u kojoj je pojašnjeno da poseduju “sertifikat o održivosti okoline od nezavisne organizacije koju priznaje Google”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bohinj ECO Hotel (@bohinj_eco_hotel)

Hotel je u osnovi brend, a u studiji koju je provela grupa Havas o značajnim brendovima, potrošači sve više traže brendove koji će napraviti značajnu razliku. Istraživanje je pokazalo da čak 73% ispitanika kaže da brendovi moraju delovati od sada isključivo za dobrobit društva i okoline.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

To znači da su gosti ili putnici zainteresovani za korporativnu društvenu odgovornst, odnosno da li su hoteli  ekološki odgovorni i da li imaju ekološke poslovne prakse. Google je olakšao označavanje ekološki odgovornih ili eko-sertifikovanih hotela ikonicom lista, ali ako kliknete na dugme „Saznajte više“, dobijate sve detalje održive prakse koje je usvojio hotel.

Jedan od primera hotela koji je prihvaćen kao ekološki održiv je i Bohinj ECO Hotel & Wellness iz Slovenije, koji ima brojna ekološki napredna rešanja i uštede koje direktno doprinose očuvanju okoline.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -