18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Najbolje zemlje za digitalne nomade se nalaze u našem regionu

Većina evropskih zemalja maksimalno iskorišćava trend rada na daljinu nudeći vize digitalnim nomadima. Koje od njih nude najbolje uslove za život i rad takvih ljudi, gde je najpristupačniji život ovog leta?

Svi radnici koji rade na daljinu, takozvani digitalni nomadi, traže atraktivne i pristupačne destinacije za svoj posao, kako bi spojili najbolje od svega. Njima treba pristojna cena, dobri uslovi života i naravno slikovito okruženje.

Reddit’s r/travel forum je pokušao da da ogovor na pitanje koje destinacije u Evropi su najbolje za život i rad digitalnih nomada. Ovo su glavne preporuke za pristupačno leto u Evropi, a najbolje destinacije se nalaze u našem regionu, od kojih je jedna u Srbiji.

Crna Gora

Budva nudi suncem okupane plaže, šarmantnan Stari grad, odlične uslove za aktivan odmor, kao i bogat noćni život. Korisnik Reddit-a je naveo da u sezoni možete iznajmiti stan za oko 700 evra mesečno, a za one koji si ne mogu priuštiti da celo leto odsustvuju sa posla, po gradu su ima i raznih “coworking” prostora.

Pored Budve, digitalni nomadi izdvajaju još i Kotor i Bokokotorski zaliv, a ukoliko vam više odgovaraju planine, tu je Durmitor. Durmitorski masiv na severozapadu zemlje je popularan zbog planinarenja, kanjona i planinskih jezera.

Durmitorski prsten
Photo: iStock

Severna Makedonija

Severna Makedonija nije na turističkom radaru većine putnika, to je ono što je čini savršenom zemljom za pristupačan letni odmor i rad. Korisnici Reddit-a izdvajaju Ohrid, gde možete uživati na plažama jezera, gde su cena stanova za iznajmljivanje daleko najniže u Evropi. Ako više volite profesionalnije okruženje, uputite se u jedan od gradskih “coworking” prostora koji su odlični za sve vrste poslova.

Ohrid je destinacije koja je živa u svako doba godine, tu uvek možete da pronađete aktivnost koja će vam najviše prijati i uz koju ćete moći da upotpunite svoj odmor. Klima je blaga, a turistička ponuda bogata i sadržajna.

Severna Makedonija Popust u hotelima za građane Srbije

Srbija

Korisnici Reddit-a predlažu da, ukoliko se odlučite za grad umesto detinacije na obali, izaberete Beograd. U Beogradu možete iznajmiti stan već za 380 evra mesečno, letnje temperature nisu previsoke, a tu su reke Dunav i Sava za osveženje. Noćni život je odličan, a grad sadržajan, što ga čini možda i najboljim izborom u regionu.

Beograd samo da nudi odlične uslove za „rad na daljinu“, već i umetničko okruženje, veličanstvenu prirodu i pristupačne vrhunske domaće proizvode. Med, rakija, domaći sir, brz internet i relativno pristojni troškovi života pozivaju punike da dođu i dožive tradicionalno gostoprimstvo.

Beograd je druga najbolja turistička destinacija u svetu
Photo: iStock

Bugarska

Samo nekoliko sati južno od bugarske prijestolnice Sofije nalazi se planinski gradić najpoznatiji po skijanju, ali postoji mnogo razloga da ga posetite i u ostalim periodima godine, navodi Euronews.

Kada prvi put stignete u Bansko u Bugarskoj, imate utisak da ste stigli vremeplovom u neko jednostavnije vreme. Rode se gnezde na banderama, bake na ulicama bistre aktuelnosti, a seljaci sa zapregama vredno prevoze ogrev i ostalo ulicama. Iznad crvenih krovova kuća, vrhovi jugozapadne bugarske planine Pirin motre na padine obrasle borovima, nadvijaju se nad grad i njegovo skijalište.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ono što zaista izdvaja Bansko je opuštena, prijateljska i gostoljubiva zajednica. Mnogi od radnika grade odnose i poslove sa lokalnom zajednicom, i svi su dobrodošli. Dosta njih toliko uživa u opuštenom načinu života u Banskom da „pušta korenje”. Nekretnine su jeftine za zapadne standarde, rentiranje stanova takođe, a takav je i životni standard.

Bansko bugarska digitalni nomadi
Photo: Pixabay/ coworkingbansko

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -