21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Koje gradove turisti najviše vole?

Olimpijske igre su pred nama, pa će Pariz svakako biti sportska prestonica sveta, i jedna od najposećenijih destinacija. Međutim, i pred toga, on nije na mapama svetskih turista kao najomiljenija destinacija. U poslednjem izveštaju kompanije za istraživanje tržišta Euromonitor, Pariz nije ni među prve tri omiljene turističke destinacije

Euromonitor International je objavio poslednji izveštaj koji daje listu gradova koje turisti najviše vole. Oni upoređuju turizam, održivost i ekonomsku uspešnost u metropolama širom sveta, a prema njihovom istraživanju Dubai je najbolja gradska destinacija na svetu. Na drugom, odnosno trećem mestu se nalaze, verovali ili ne, London i Istanbul.

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Dubai predstavlja pravi primer kako je futuristička vizija u kombinaciji sa naftnim bogatstvom transformisala pustinjski grad u globalnu metropolu. Od ribarskog sela do svetskog ekonomskog i turističkog centra, Dubai se izdvaja svojom impresivnom arhitekturom, kulturnom raznolikošću i ekonomskim prosperitetom.

Dubai je dom za preko 200 nacionalnosti, što ga čini jednim od najkosmopolitskijih gradova na svetu. Ova kulturna raznolikost se ogleda u gastronomiji, umetnosti i svakodnevnom životu grada. Tradicionalna kultura i istorija Dubaija najbolje se mogu doživeti u četvrti Al Fahidi, gde posetioci mogu istražiti muzeje, galerije i tradicionalne arapske kuće.

Turizam je ključni sektor u ekonomiji Dubaija. Grad privlači posetioce iz celog sveta svojim luksuznim odmaralištima, beskrajnim mogućnostima za šoping, kao i brojnim manifestacijama i događajima.

London, Velika Britanija

London je glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva, i jedan od najstarijih i najuticajnijih gradova na svetu. Sa bogatom istorijom koja se proteže preko dve hiljade godina, London je bio i ostao epicentar političke, ekonomske, kulturne i društvene dinamike. Njegov značaj i dalje raste globalno, što ga čini jednim od najbitinijih svetskih metropola.

London je grad koji balansira između svoje slavne prošlosti i dinamične sadašnjosti. Njegova sposobnost da se stalno prilagođava i evoluira čini ga jednim od najuzbudljivijih mesta za život, rad i posetu. Kroz svoje znamenitosti, ekonomske aktivnosti i kulturnu raznovrsnost, London nastavlja da oblikuje i inspiriše svet.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Istanbul, Turska

Istanbul je najveći grad u Turskoj i jedan od najvećih gradova na svetu. Nalazi se na oba kraja Bosfora, koji razdvaja Evropu od Azije. Grad ima bogatu istoriju, budući da je bio prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog carstva.

Savremeni Istanbul je živopisna metropola sa dinamičnom kulturnom scenom, raznolikom populacijom i naprednom ekonomijom. Služi kao glavni centar finansija, trgovine, turizma i kulture u Turskoj i regionu. Grad je takođe poznat po svojim živopisnim pijacama, ukusnoj kuhinji i aktivnom gradskom životu.

 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -