10.4 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Bakingemska palata otvara vrata za turiste

Čuvena soba Bakingemske palate, gde se monarh i ostali članovi kraljevske porodice okupljaju u posebnim prilikama pre nego što pozdrave okupljene ljude na ulicama ispod, otvara se za javnost po prvi put

Bakingemska palata nakon nakon pet godina radova na renoviranju Istočnog krila otvara svoja vrata za posetioce. Svi oni će po prvi put imati priliku da zavire u sobu koja se krije iza čuvenog balkona Bakingemske palate, ali neće moći i da izađu na njega, prenosi CNN.

Vođene ture obilaska trajaće 45 minuta, organizovane su od 15. jula do 31. avgusta, i već su rasprodane, uprkos velikoj ceni od 75 funti, što je skoro 100 evra. Centralna soba u krilu, kako se službeno naziva prostorija iza balkona, verovatno će biti najpopularniji deo vođenog obilaska.

U toj sobi biće izložen stakleni luster u obliku lotosovog cveta, uz dve kineske svilene zidne dekoracije iz 18. veka, koje je kineski car poklonio kraljici Viktoriji za proslavu njenog dijamantnog jubileja 1897. godine.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Obilasci su organozovani u grupama po 20 ljudi, a nakon prve ture, biće produženi do 29. septembra po nešto nižim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -