19.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Jelena Vojinović, koordinator za protokol generalnog direktora NIS a.d.

Kada kažu da od svega najbolje uspeva uspeh, ljudi sigurno imaju na pameti nekoga poput naših mladih lavica. Lepe, pametne, a tako jednostavne i prirodne, baš kao Jelena Vojinović

TU: Svi mladi lavovi imaju idole. Koju ličnost bi okarakterisali kao vaš poslovni uzor?
JV: Idole nikada nisam imala, ali sam se uvek divila uspešnim i zadovoljnim ljudima. Moj večiti uzor će uvek biti moja majka Branka od koje sam naučila da budem odgovorna, primerena, optimistična, maštovita, a sve to sam mogla da primenim na poslovnom planu. Ako bih baš morala nekoga da izdvojim onda neka to bude moj sadašnji direktor Kirill Tyurdenev – CEO Naftne Industrije Srbije NIS A.D., koji je dokaz da jedan mlad čovek može da bude jako uspešan, pravičan i pre svega human.

TU: Kako izgleda vaš radni dan?
JV: Radni dan mi počinje domaćom kafom i (tihom) džez muzikom. Posle mojih omiljenih 30 minuta kreće jedan rolerkoster obaveza i odgovornosti. Posložim zadatke po prioritetima i krećem sa realizacijom istih. Neki me naravno iznerviraju, a neki me oduševe – u svemu treba naći balans.

TU: A vaš uobičajeni odmor?
JV: Moj svaki dan je odmor kada posle posla dođem kući i dočeka me moj pas Miša. Često putujem i najviše odmaram pored mora, a i odlazak na selo me smiri i napuni baterije za sledeću radnu nedelju.

TU: Šta je po vama ono što vas izdvaja od drugih?
JV: Smatram da smo svi jednaki i zato sebe nikada nisam izdvajala od drugih. Mene možete prepoznati po večitom osmehu jer mi je priroda takva, pozitivnom stavu i lojalnosti.

TU: Koja je vaša formula uspeha?
JV: Dobro rasporedite svoje vreme, odredite jasan cilj, fokusirajte se na ostvarenje, nemojte uvek biti ozbiljni – našalite se, neka neki zadaci budu i zabavni (ili ih bar vi tako posmatrajte), izgradite dobre odnose sa kolegama.

TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavovima koji tek dolaze?
JV: Budite spremni na uspehe i uvek se setite da se sve dešava za vaše dobro.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -