6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Stroge 3G kontrole u Austriji

Na osnovu nove uredbe Ministarstva zdravstva Austrije, počinju stroge kontrole poštovanja 3G i 2G pravila, posebno u svim ugostiteljskim objektima u zemlji

Poštovanje i dosledna kontrola 3G i 2G pravila treba da osigura da broj infekcija ostane pod kontrolom, i da se obuzda i savlada pandemija. Svi ugostiteljski objekti u zemlji moraju strogo da proveravaju 3G i 2G sertifikate svojih gostiju kako bi sprečili razvoj infekcije.

Poseban akcenat je na lokalnim samoupravama da kontrolišu poštovanje pravila, kako ne bi došlo do razvijanja klastera na lokalnim područjima. Vakcina ima dovoljno, i vlasti apeluju na građane da se vakcinišu, zdravlje je ipak najbitnije od svega. U slučaju kršenja mera biće izricane stroge novčane kazne, kasnije i rigoroznije mere ukoliko se kršenje mera uporno ponavlja.

Stroge kontrole u ugostiteljskim objektima biće sprovođene u svim gradovima, turističkim centrima, planinskim i ostalim odmaralištima, i posebno u objektima u kojima se okuplja veliki broj mlađih osoba u noćnim satima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -