20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Air France naručio Airbus A220 avione

I u uslovima pandemije, Air France nastavlja da obnavlja svoju flotu. Prvi od 60 poručenih aviona tipa Airbusa A220-300, kojima Air France planira da zameni svoje letelice Airbus A318 i A319 na mreži kratkolinijskih i srednjelinijskih letova, stići će na Šarl de Gol krajem septembra. Ovaj avion ispunjava Air France-ov plan održivog poslovanja: napravljen je od lakših kompozitnih materijala, koristi 20% manje goriva i proizvodi 34% manje buke u odnosu na letelicu koju zamenjuje, tj. avion prethodne generacije

 Airbus A220 će imati ključnu ulogu u postizanju ciljeva održivog razvoja kompanije: smanjenje emisije ugljen-dioksida za 50% u apsolutnom iznosu u domaćoj i regionalnoj mreži do 2024. godine, kao i smanjenje emisije ugljen-dioksida od 50% po putniku po pređenom kilometu do 2030. godine

Prvi od navedenih 60 Airbus A220 dizajniran je posebno za Air France. Letelica na sebi ima nove Air France boje i na prednjem delu trupa ima krilatog morskog konjića, istorijski simbol avio-kompanije koji oslikava njenu bogatu istoriju. Air France Airbus A220 moći će da primi 148 putnika. Svako sedište biće opremljeno USB priključcima tipa A i tipa C i svi putnici će imati pristup Wi-Fi mreži sa svojih ličnih uređaja.

 Kako potpuno novi tip aviona dolazi u flotu, čitava avio-kompanija Air France se priprema za dolazak ove letelice najnovije generacije – od pilota i stjuardesa, do zaposlenih na održavanju.

Airbus A220 će proći niz testova na zemlji i u vazduhu, a mesec dana po dolasku će se koristiti samo za obuke letačkog i zemaljskog osoblja.  Formirane su dve osnovne grupe – piloti i stjuardese – koji će dalje obučavati svoje kolege. Plan avio-kompanije je da približno 700 pilota bude obučeno da upravlja ovim avionom. Takođe, 14 stjuardesa obučeno je u Cirihu između septembra i decembra 2020 i sada sprovodi dalju obuku za kabinsko osoblje.

Video materijal je dostupan na linku https://www.youtube.com/watch?v=IAvw7a8QS2Q.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -