17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Uhvati momente, podeli osmehe, letuj u Srpskoj!

Ovoga leta uživajte u turističkoj ponudi najatraktivnijih destinacija Republike Srpske. Uživajte u raznolikosti prirode, kulture, tradicije, mirisa i ukusa. Republika Srpska nudi sadržaje za ljubitelje mirnog i opuštenog odmora, kao i za one koje pokreće snaga adrenalina. Uhvatite najlepše momente, podelite sa nama osmehe, letujte u Srpskoj 

Ljubitelji avanture mogu da uživaju u ponudi raftinga, planinarenja, biciklizma, kanjoninga, hajkinga… Za uživanje u ovim aktivnostima spremno će ih dočekati naši nacionalni parkovi Kozara i Sutjeska, planine Maglić, Jahorina, Zelengora, Ravna planina…, kao i područja oko reka Vrbasa i Tare.

Uvek je aktuelna i ponuda verskog turizma u RS, a posebnu pažnju privlače naše duhovne svetinje, srednjovekovni manastiri, bogomolje, ali i značajni spomenici. Već je sada veliki broj onih koji posećuju ture verskog turizma u Hercegovini, a posebno su interesantne posete manastirima Tvrdoš, Duži, Petropavlov, ali i Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, izgrađenoj po želji velikog pesnika Jovana Dučića.

Iako zbog bogatih izvora mineralnih, termalnih i termomineralnih voda banjski centri Republike Srpske prvenstveno imaju lečilišni karakter, vremenom su proširivanjem svoje ponude postali pravi rekreativni i wellnes centri koji u svojoj ponudi imaju sve sadržaje za preko potreban odmor savremenog čoveka. Svakako lider banjskog turizma u Republici Srpskoj je zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica, koji je danas sigurno jedan od vodećih zdravstvenih, wellness i kongresnih centara u celom regionu, ali na turističkoj mapi banjskih centara regiona ne zaostaju ni banje: Kulaši, Laktaši, Slatina, Vilina Vlas, te Terme Ozren.

Ponuda seoskog i uopšte eko-etno turizma Republike Srpske je bogatija iz godine u godinu. Najatraktivnije destinacije ovog tipa svakako su Etno-selo „Stanišići“ kod Bijeljine i sve poznatije područje Šipova i njegove okoline, koje zahvaljujući brojnim seoskim domaćinstvima i njihovim ljubaznim domaćinima, te sadržajima koji se ovde nude postaje sve interesantnija lokacija na turističkoj mapi Republike Srpske.

Turisti i ovoga leta mogu uživati u turističkoj ponudi i programima city break tura naših gradskih centara. Svakako ne treba propustiti kafu pod platanima u Trebinju, vožnju banjalučkim dajakom na vodama Vrbasa i šetnju čuvenom višegradskom ćuprijom, opisanom u delima našeg nobelovca Ive Andrića.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -