13.3 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Restoran La Pista, novo iskustvo Kopaonika

Čak i za najzahtevnije goste Gorski je sinonim za dobar ukus, još bolju uslugu i najbolje skijanje. Međutim, pored toga izgleda da je ovaj izuzetan hotel za svoje posetioce pripremio i svojevrsnu igru, u kojoj domaćin stalno pomera granice i donosi nova iskustva, a gost neprestano očekuje neočekivano. Na kraju ove igre, tu je i nagrada – prvoklasno zadovoljstvo

I zaista, otvaranjem ekskluzivnog à la carte restorana italijanske kuhinje po imenu La Pista, Gorski opet stremi ka samom vrhu ugostiteljstva. Ovaj put, to je fine dining koncept, koji podrazumeva pripremu hrane isključivo od italijanskih namirnica prve kategorije, dopremljenih direktno iz Italije. Pored najpoznatijih italijanskih brendova hrane, tu su i namirnice proizvedene u malim manufakturama u kojima je cela proizvodnja rezervisana samo za La Pistu.

Celokupan enterijer urađen je od pažljivo biranih materijala, baš  kao i Gorski Hotel & Spa****. U restoranu preovladava prirodno drvo koje sa sobom nosi dobro poznati miris planine. Uz kamin, prigušena svetla, terasu i pogled na osnežene ili cvetne staze, La Pista nudi ambijent koji podseća na hotelski, ali je ipak sasvim drugačiji.

Ali, vratimo se glavnom junaku ove lepe priče – Nj. V. „Hrani“. Ono što pre svega La Pistu izdvaja od drugih restorana je to što je poseban akcenat stavljen na  experience ili „doživljaj“ hrane. Naime, u ovom restoranu je moguće iskusiti više različitih experience menija, te kroz pet sledova koje je pripemio šef kuhinje, osetiti gastronomiju Italije i iskusiti ono što i jeste bio idejni koncept u stvaranju restorana, a to je osećaj da ste van Srbije.

Pored autentičnih italijanskih proizvoda, fokus je i na proizvodnji mesa procesom zrenja (starenja), pa se u ponudi nalazi više stejkova koji stare od 35 do 55 dana. Poslužuju se ispred gosta pečeni na Ofyr Table Grillu i samim tim pružaju gostima posebnu gastronomsku avanturu.

Naravno, nezaboravno iskustvo koje pruža ovakva hrana iziskuje uparivanje sa najboljim italijanskim vinima, pa gosti uz pomoć somelijera kreću na najbolje moguće putovanje kroz italijanske regije na jedan drugačiji, planinski način.

Definitvno, La Pista će, baš kao i Gorski Hotel & Spa, podići nivo usluge Kopaonika kao destinacije, a tome će svakako doprineti i tendencija šefa kuhinje da se kvalitet u predstojećoj sezoni, uz korišćenje najsvežijih namirnica, što više približi standardu Mišlenovih restorana.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -