11.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Reka Una popularna kod turista

Ove letne sezone turizam u Bihaću je u ekspanziji, a glavi razlog za to jeste prelepa priroda, reka Una, kao i svi sadržaji koje ovaj kraj Bosne i Hercegovine nudi postiocima

U odnosu na prošlu godinu, turizam u Bosni i Hercegovini se ne samo oporavlja, već se i vraća u neko normalno stanje. Turiste osim Sarajeva, najviše privlače prirodne lepote ove zemlje. Nacionalni park Una posetilo je skoro 50% više turista nego što je to bio slučaj prošle godine, a osim prirode, njih je najviše privuklo gostoprimstvo domaćina, ali i kulturno-istorijske znamenitosti.

Bihać, turistički centar ovog dela zemlje, ima puno turističkih atrakcija i sadržaja, o čemu svedoči i činjenica da turisti često u ovom gradu ostaju duže i nego su planirali.

Turizam je sigurno najveći generator razvoja ovog dela zemlje, a ona ima i šta da punudi turistima, koji sve češće umesto jednog noćenja odaberu produženi vikend. Najviše turista ima iz regiona, što je i očekivano, ali ima ih takođe i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Turske i Nemačke.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -