15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Šaleška dolina, mesto izazova i avanture

Ukoliko tražite neka nova i zanimljiva mesta, onda svakako morate posetiti Šalešku dolinu, koja uvek iznenadi na poseban način. Okružena prirodom, bogatom istorijom, ukusnom kuhinjom i sjajnim jezerima za uživanje u slobodnom vremenu uz najatraktivnije poglede. Svaka zemlja ima neki svoj šmek, ali Slovenija je bez dileme jedna boljih destinacija za zdravlje i dobar osećaj

Vozite bicikl među brežuljcima, šumama, rekama i jezerima po mnogobrojnim biciklističkim stazama navedenim u katalogu i aplikaciji. Biciklističkim autobusom krenite po nove izazove u susedna područja. Od jezera koja Šaleškoj dolini daju poseban karakter, do panoramskih i lako dostupnih odredišta, vode vas raznovrsne staze za šetnju, tematske i pešačke staze.

Velenje, Šoštanj i Topolšica, gradovi su i mesta koja lako možete istražiti laganom šetnjom od jedne do druge znamenitosti, do jezera i oko njih ili do reke, potoka, šume. Tokom šetnje možete otkrivati kulturnu i prirodnu baštinu područja. Potražite najzanimljiviju vođenu šetnju za sebe! Šetače i planinare na poglede na dolinu, osim pojedinih vrhova kao što su Smrekovec i Paški Kozjak ili vrhovi koji okružuju Vinsku Goru, pozivaju delovi Šaleške planinske staze, planinska obilaznica “Putevima Vinske Gore” i Trška staza duž nekadašnjih granica Šoštanja. Odaberite svoju planinsku stazu.

Ako vas ne privlače usponi u visine, Šalešku dolinu možete upoznati putem tematskih poučnih staza. Mnoge od njih izvrsna su inspiracija za decu i porodice. Popularnost pojedinih staza dobar je putokaz za njihovu lepotu i pristupačnost, ali najlepše će biti one koje odgovaraju vašoj spremnosti i vašim interesovanjima. Istražite top staze i ocenite ih sami.

Velenjska plaža, rekreacijsko područje uz jezera, izvrsna je polazna tačka za razne vodene sportove. Tamo možete surfovati na dasci ili jedriti, supati, veslati, plivati ili uživati u vožnji pletnom. Ljubitelji izazova u Šaleškoj dolini leti otkrivaju najzahtevniju stazu za penjanje u Sloveniji i treking po kraškoj pećini, a zimi prirodna klizališta i manja skijališta. Kad god dođete u Šalešku dolinu, možete očekivati originalan doživljaj.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem mejla turizem@velenje.si ili pogledajte web stranicu www.visitsaelska.si. Dobrodošli!

#ifeelsLOVEnia #visitsaleska

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -