13 C
Belgrade
subota, maj 11, 2024

Meneghetti Wine Hotel, život sa 5 zvezdica

Bogatstvo tradicije, autentičnih doživljaja i gastronomije čine da Hrvatska Istra, može da se pohvali izuzetno razvijenom turističkom ponudom. Shodno tome, u segmentu luksuznog hotelijerstva ističe se pregršt vrhunskih kompleksa među kojima bi trebalo izdvojiti jedan od najboljih u čitavoj Hrvatskoj, vinski hotel Meneghetti   

Imanje Meneghetti nalazi se u Istri i prostire se na 385.000 mzemlje prekrivene maslinjacima, vinogradima, šumama i livadama, okruženih bujnom mediteranskom vegetacijom. Blizina sopstvene plaže omogućava gostima Meneghettija da uživaju u prekrasnom Jadranskom moru, nudeći istovremeno privatnost i slobodu koju pruža veliko imanje. Čak i tokom leta, Meneghetti čuva svoj mir jer je najbliži komšija udaljen čitav kilometar. Sa druge strane, smešten pokraj srednjovekovnog gradića Bale, posed Meneghetti se nalazi na samo dvadesetak kilometara od prelepog Rovinja i grada amfiteatra, Pule.

Smešten usred netaknute prirode, Meneghetti Wine Hotel nudi luksuz, sofisticiranost i eleganciju u svojoj arhitekturi. Drvene grede i podovi uz moderan, ali i salonski nameštaj, čine savršen spoj slikovite istorije i savremenog komfora i predstavljaju savršeno okruženje za idealan odmor

Što se tiče smeštaja u Meneghetti Wine Hotel-u je sve podređeno udobnosti i potpunoj privatnosti. U ponudi je deset luksuznih soba i apartmana, veličine od 25 do 65 m2 iz kojih se pruža otvoreni pogled na vinograde ili maslinjak. Pored toga, u vrtovima ovog čarobnog imanja, nalazi se 30 savremeno uređenih rezidencija veličine od 75 do150 m2 sa jednom ili dve spavaće sobe, svaka sa svojim kupatilom, garderobom, trpezarijom, dnevnim boravkom, terasom i vrtom. Za one koji žele da uživaju u dodatnoj privatnosti, moguće je iznajmiti rezidencije koje imaju i bazen. I na posletku, za savršen odmor većih porodica, tu su vrhunski opremljene dve luksuzne vile Meneghetti, površine 225m2 sa tri spavaće sobe, dnevnim boravkom, prostorom za ručavanje, terasom, vrtom i bazenom. Vile su građene tako da sačuvaju tradicionalni arhitektonski oblik i dizajn, a u isto vreme omoguće jedinstven način života, sa pet zvezdica.

Pored izuzetnog smeštaja, treba svakako istaći ono što imanje Meneghetti čini tako posebnim, a to je „crvena zemlja“ koja ovom imanju daruje izuzetno grožđe i vrhunske masline. Vinova loza se ručno orezuje metodom Simonit & Sirch kako bi doživela duboku starost. Uz autohtone, u vinogradima se uzgajaju i internacionalne sorte grožđa, kojima lokalni teroar i okruženje prepuno mediteranskog bilja daju dodatni kvalitet. Sva Meneghetti vina su proizvedena savremenom tehnologijom i odražavaju karakter istarske vinske regije, a u isto vreme svojim kvalitetom prevazilaze njene granice.

Istra je u poslednje vreme više puta proglašavana najboljom regijom za maslinarstvo na svetu, a u okviru nje, upravo Meneghetti predstavlja jednog od najnagrađivanijih proizvođača. Naime, Meneghetti monosortna ulja preporučuje Flos Olei, jedan od najprestižnijih međunarodnih vodiča za maslinova ulja, koji je Meneghettijev “Izbor“ proglasio najboljim svetskim maslinovim uljem u kategoriji intenzivno voćnih ukusa.

Posle svega, nadamo se da ste sada spremni da doživite Istru u njenom najboljem pojavnom obliku, tako što ćete se u potpunosti prepustiti doživljaju koji vam može pokloniti samo Meneghetti Wine Hotel.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -