6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Trendovi u 2022. godini, wellness turizam ubedljivo prvi

Novi izveštaj Instituta „Global Wellness“ (GWI) na temu globalne wellness industrije najavljuje da je procvat ove vrste turizma upravo pred nama

Većina turističkih stručnjaka u svojim prognozama generalno se slaže u jednom, wellness putovanja će biti glavni i rastući trend u 2022. godini. Iako svi trenutno proživljavamo Omikron trenutak, velike turističke organizacije, uključujući i Svetski savet za putovanja i turizam, nedavno su se složile da će se broj putovanja značajnije povećati 2022. godine u odnosu na godine pre pandemije.

Gotovo svi u ovoj industriji se slažu da će nakon dve godine stresa ljudi, kao nikad pre, nastojati da izleče svoj um i telo na wellness destinacijama. Ako je prošle godine bio na snazi trend „resetovanja turizma”, ove godine će biti na snazi „revitalizacija i dobrobit organizma i duha“.

Potražnja za wellness iskustvima porasla je tokom 2021. godine, a stručnjaci ističu da će u budućnosti rezervacija spa i wellness tretmana u hotelima biti podjednako veliki izazov kao i rezervacija večere u ekskluzivnim restoranima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -