5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najzanimljivije putovanje vozom

Ukoliko volite vozove i romantiku koje vam oni na putovanjima mogu pružiti, avantura života kroz „mini Arktik“ mora svakako biti na vašem spisku

Jedna od najbajkovitijih železničkih linija se nalazi u u Norveškoj, radi se o Bergen Line ili Bergensbanen pruzi. Železnica je izgrađena 1909. godine i spaja Oslo i Bergen, najveće gradove u Norveškoj. Oslo se nalazi na istočnoj strani, u blizini granice sa Švedskom, dok je Bergen na zapadnim obalama koje se pružaju ka Norveškom i Severnom moru.

Kroz prozor voza možete videti najneverovatnije predele, divlju i nesputanu prirodu koja odoleva i najsurovijim vremenskim uslovima. Osim toga, Bergen line prolazi kroz popularne skijaške rizorte kao što su Gol, Geilo i Voss, mesta koja su aktuelna za turiste i u letnjim mesecima.  Odatle se možete uputiti na brojne planinarske i biciklističke staze, idealna mesta za aktivan odmor.

Bergen linija se proteže skoro 400 kilometara, vožnja traje oko sedam sati, a prolazi se kroz tačno 180 tunela i ima ukupno 22 stajanja.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -