12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Turistička saradnja Srbije i Izraela

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar turizma Izraela Joel Razvozov su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti turizma

Ministarka Tatjana Matić je izjavila da će postpisani sporazum doprineti uspostavljanju institucionalnog okvira za olakšavanje i jačanje saradnje izmedju pojedinačnih partnera u turizmu u cilju poboljšanja ukupnih međusobnih ekonomskih odnosa, navodi eKapija.

Ministar turizma Izraela Joel Razvozov je rekao da je Srbija prijatelj Izraela već dugo godina i potpisivanje sporazuma prijateljstvo podže na potpuno novi nivo. Osim toga, izraelska avio kompanija planira obnavljanje direktnih letova za Srbiju iz Tel Aviva što će u velikoj meri olakšati putovanja putnicima.

Sporazum predviđa saradnju u razmeni znanja, inovacija i digitalizacije, obuci profesionalaca i razmeni informacija o investicijama, znanja u oblasti turizma posebnih interesovanja, održivog turizma, kulturnog i verskog turizma, gastronomskog i vinskog turizma, banjskog turizma, kao i saradnju u UNWTO i drugim medjunarodnim turističkim organizacijama, navodi eKapija.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -