11.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Korisne novine na Google maps servisu

U narednim danima korisnici Google maps imaće uvid u cene putarina, a na mapi će biti prikazivani i semafori, većina saobraćajnih znakova, a sami putevi će biti bolje i detaljnije prikazani

Google konstantno unapređuje svoje sisteme i servise, a takav slučaj je i sa mapama koje su danas gotovo standard za navigaciju i “desna ruka” kada je putovanje u inostranstvo u pitanju.

Svi noviteti neće biti dostupni na našem tržištu odmah, oni će polako biti implementirani s vremenom. Najvažniji novitet biće prikaz cena putarina zahvaljujući kom će korisnici unapred moći izračunati koliko će ih putovanja koštati. Na ovaj način korisnici mogu da odaberu jeftinije puteve i smanje svoje troškove. Ova opcija je za početak najavljena za tržišta Sjedinjenih Država, Indije, Japana i Indonezije, a zatim i za evropsko tržište.

Druga novost se odnosi na prikazivanje znakova “stop” i semafora na putevima i svaki znak će biti vidljiv korisnicima svih platformi na pametnim uređajima. Uvođenje ove novine će u velikoj meri pomoći da se preciznije izračuna trajanje putovanja.

Treći deo se odnosi na kvalitet samih mapa, sve građevine će biti detaljnije prikazivane, a samim tim i putevi.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -