14.9 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Novih pet modela murala za slepe i slabovide

U okviru projekta „Umetnost u prolazu“ urađeno je novih pet  modela murala za slepe i slabovide osobe koji će biti postavljeni u centru grada na nekoliko lokacija

Pet novih modela murala će biti postavljeni u toku maja na nekoliko lokacija u centru grada i predstavljaju različite umetnike i stilove ulične umetnosti. Pri izboru radova se imala u vidu dostupnost i blizina radova Gradskoj organizaciji slepih Beograda, kako bi članovi mogli kroz kraću šetnju da osete kako izgleda otkrivati umetnost na ulici. Radovi za koje su urađeni modeli su dela vodećih i prepoznatih uličnih umetnika i umetnica iz Srbije i sveta: TKV, Piros, Junk, Rage, Lunar i Flying Fortress.

Modeli su izrađeni uz podršku kompanije Atlantic Štark, a u okviru proslave 50 godina omiljenog flipsa – Smoki.  Kompanija Atlantic Štark želi da omogući svima da uživaju u street art umetnosti, koja je zaštitni znak ovogodišnje, slavljeničke Smoki kampanje.

Modeli murala su inovativni pristup u predstavljanju ulične umetnosti i grafita jer se kreiranjem radova ulične umetnosti u 3D tehnologiji omogućava slepim i slabovidim osobama da kroz dodir upoznaju umetnička dela koja se nalaze na ulicama Beograda. Uz radove se nalaze i opisi na Brajevom pismu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -