22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Festivalski vikend na Sava Promenadi

Gastroput oko sveta, sajam turizma, izložba olditimera i još mnogo toga očekuje vas poslednjeg majskog vikenda uz muziku i šetnju kraj reke

Street Food Festival i Beogradski Manifest održaće se poslednjeg majskog vikenda od 27. do 29. maja, na jednoj od najlepših festivalskih lokacija na Sava Promenadi.

Beograd će tako, poput Njujorka, Tokija, Džakarte, Kopenhagena ili Sidneja, zahvaljujući Street Food Festivalu, postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti kulinarski virtuozi beogradske craft food scene. Tokom tri festivalska dana na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti iz palete gotovo svih svetskih kuhinja, a posetioci će imati prilike da se otisnu na pravi mali gastroput oko sveta.  

 Beogradski Manifest okupiće preko 60 opština iz Srbije i regiona. Već dobro poznati, jedinstveni interaktivni sajam turizma na otvorenom programskim predstavljanjem posetiocima će približiti duh i atmosferu brojnih interesantnih manifestacija i destinacija, ali i istaći nacionalno blago autentičnih gastronomskih specijaliteta zbog kojih se turisti neretko opredeljuju da istraže nove destinacije.

Street Food Festival powered by Birra Moretti ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, savršenim austrijskim kobasicama, sveže pripremljenim obrok salatama, Texas style bbq-u, čuvenim sarajevskim ćevapima, meksičkim takosima, venecuelanskim i libanskim specijalitetima, ali i zanimljivom finger food-u. Ljubitelje slatkiša očekuju i neizostavne poslastice premijum kvaliteta poznatih gradskih brendova.

Osim u raznovrsnim ukusima posetioci Street food festivala moći će da uživaju u čuvenim numerama poznatih izvođača gradske DJ scene, kao što su Goran Starčević, Nexie, Groovyman, Bege Funk, Gramophonedzie i drugi. Sava promenada će biti pretvorena u idealnu lokaciju za uživanje u savršenom spoju hrane i muzike, ali i u svemu što pruža opuštajući pogled na reku.

Kada je reč o Beogradskom Manifestu, posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim festivalskim sadržajima podeljenim u čak deset festivalskih zona. U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi trebalo posetiti. Na festivalu će se predstaviti i Turistička organizacija Beograda, kao i Turistička organizacija Srbije, koje od samog osnivanja podržavaju razvoj festivala. Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene. Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Festivalski vikend će se održati na Sava Promenadi od 27. do 29. maja. Street Food festival se održava od 11 do 23 časa, dok se Beogradski Manifest otvara u petak od 15 časova i traje do nedelje u 21 čas. Ulaz na obe manifestacije je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -