20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Najsrećniji gradovi na svetu

Kompanija iVisa.com pomaže putnicima da se snađu u birokratiji vezanoj za putovanja. Ovog puta su napravili listu najsrećnijih gradova na osnovu nekoliko kriterijuma. Šta je to što neki grad srećnim mestom?

Kako odrediti koji su to najsrećniji gradovi na svetu za život? Koji su to najvažniji faktori koji utiču na kvalitet života? I šta je u stvari srećan život?

Na osnovu istraživanja iVisa.com, faktori koji mogu uticati da jedan grad bude srećno mesto za život su različiti, i ima ih puno. Između ostalog, najbitiniji faktori su očekivano trajanje života, lepo i sunčano vreme, skraćeno radno vreme, niski troškovi života i ljubaznost lokalnog stanovništva. To su prema istraživanju možda i najbitniji faktori koji nam donose radost.

Najsrećniji gradovi na svetu

Na prvom mestu se očekivano našao Lisabon. Ovaj grad ima ukupno 2.801 sunčanih sati godišnje, i radna nedelje traje u proseku oko 31 sat. Osim toga, proglašen je drugim najprijateljskim gradom.

Druga na listi bila je Barselona, gde ljudi imaju prosečan životni vek od 84 godine. Štaviše, stanovnici Barselone rade čak i manje sati od Lisabona, oni rade u proseku 30 sati nedeljno.

Atina, najstarija prestolnica Evrope, zauzela je treće mesto. Ona ima dosta sunčanih dana u toku godine ali jako ljubazno stanovništvo. U suštini, kontinentalna Evropa je bila neverojatno dobra, s Rimom i Madridom koji se nalaze takođe među prvih 10.

Najlepše mesto na svetu, saznajte više.

Sidnej, Toronto, San Hoze, Istanbul i Bangkok su ostali gradovi koji su ušli u prvih 10. Dakle, ako planirate da se preselite u inostranstvo na godinu ili dve, ili samo planirate putovanje, ovi bi gradovi trebali biti na vrhu vaše liste za prijatan odmor.

Celu listu možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -