21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Zemlja vulkana, parkova i večitog proleća

Ovo ostrvo vam sigurno može pružiti sve što poželite od odmora na jedan potpuno drugačiji i nesvakidašnji način, iako se nalazi na velikoj udaljenosti od matične zemlje

Najbolji odmor na Tenerifima je zagarantovan, jer ovo ostrvo zovu Zemlja vulkana, parkova i večitog proleća. Tenerife ima ubedljivo najbolju klimu, prosečna temperatura tokom hladnijih meseci je 22 stepena Celzijusa. Leti tu vlada večito i toplo proleće, pa je svako godišnje doba prijatno.

Tenerife je najveće od španskih Kanarskih ostrva, i ima mnogo lica. Ako posmatrate jugozapadnu obalu, primetićete da je prepuno raskošnih tržnih centara, noćnih klubova, velikih hotelskih kompleksa i restorana. Severnu stranu, sasvim suprotno, definiše skup mirnih ribarskih mesta, vinograda, baštica, plantaža banana i skrivenih plaža.

Na toj mirnijoj strani se nalazi i Teide nacionalni park sa drevnom šumom i najvišom planinom u Španiji. Ako još tu dodamo delfine, kitove i morsko plavetnilo, Tenerife zaista onda ima sve. Evropski putnici su dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za dobar provod, pa ostrvo ima više miliona poseta turista godišnje.

Ako volite dobar provod, možete da odete u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnogo klubova, restorana i prodavnica. Ako želite miran odmor, možete da odete u obližnje mirno selo Los Kristijanos.

Puerto de la Kruz je najverovatnije i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama drveća. Možete uživati u starom gradu, ali i u botaničkoj bašti koja okuplja veliki broj turista.

Prirodne lepote i šarm regije Fođa, saznajte više.

Za fizički spremnije turiste, tu je pešačka tura do “krova Španije” Teide. Do samog vrha treba oko pet sati pešačenja, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja za tren oka doveze do samog vrha.

Na ostrvu je vreme uvek prijatno, ali je najbolje da Tenerife posetite u proleće ili jesen, tada ima najmanje turista i nema gužvi, pa je uživanje u odmoru zagarantovano.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -