20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Srbija najbolja budget-friendly road trip destinacija

Na osnovu podataka vodećeg svetskog pretraživača za putovanja KAYAK, potražnja za iznajmljenim automobilima vrtoglavo raste. Podaci nam kažu da je trenutno premašen nivo iz rekordne 2019. godine, što jasno pokazuje oporavak turističke industrije

Srbija je najbolja budget-friendly road trip destinacija u Evropi. Podaci KAYAK-a pokazuju da je ove godine u letnjem periodu zabeležen porast od 162% potražnje za iznajmljivanjem automobila u Evropi. U Srbiji je situacija drugačija, tu je zabeležen porast od čak 259%.

Ovakav trend je donekle i očekivan. Svetska energetska kriza i poskupljenje goriva i prevoza menja dasadašnju percepciju putovanja. Prisutna je i sve veća zabrinutost zbog zbog klimatskih promena, pa svi ti faktori zajedno oblikuju ovogodišnje trendove putovanja.

Na osnovu road trip Indeksa 2022, KAYAK je formirao posebnu bazu podataka koja obezbeđuje turistima sve vezano za putovanja sopstvenim prevozom. KAYAK pruža informacije o ceni goriva, stanju na putevima i slične informacije o svakoj zemlji.

Visoravan Morine, saznajte više.

U njihovoj analizi od 33 zemalja Evrope u svim kategorijama Srbija je najbolja budget-friendly road trip destinacija. Srbija je najbolja kada je u pitanju gorivo, iznajmljivanje automobila, smeštaj i cene putarina. Osim toga, ona nudi odlične hotele i niske cene hrane i pića, pa je s razlogom ovako visoko pozicionirana.

Više o najboljim road trip destinacijama u Evropi u 2022. godini pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -