12.5 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Restoran kažnjava ako ne pojedete sve

Vlasnik restorana je poreklom iz Indije, zemlje poznate po tome da stanovništvo nema dovoljno hrane. Upravo zbog toga je i pokrenuo ovu nepopularnu akciju, kao lekciju koju su svi trebali davno da nauče

Indijski restoran Casanova kažnjava ako ne pojedete sve iz tanjira. On se nalazi u Badenu, kantonu na severu Švajcarske. U restoranu se služi tradicionalna indijska hrana, i postoji jedno interesantno pravilo. Svi gosti moraju da pojedu sve što naruče, u slučaju da se to ne desi, plaćaju kaznu.

Vlasnik restorana Salman Ghauri je odlučio da napaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne pojedu sve iz svojih tanjira. Ghauri je odrastao u Indiji, i zbog siromaštva veliki deo stanovništva nema dovoljno hrane. On je želeo da podseti ljude da treba da budu zahvalni što imaju hranu, i da se ona ne sme bacati.

Bistro Mali pijac. saznajte više.

Restoran Casanova radi po principu jedi koliko možeš, i hrana nije skupa. Za samo 20 evra u vreme ručka se postavlja švedski sto tako da gosti mogu izabrati šta žele da jedu, i koliko žele. Međutim, sve što odaberu moraju pojesti, i tu nema diskusije.

Na osnovu istraživanja Ujedinjenih nacija, više od 900 miliona tona hrane svake godine završi kao otpad. Indeks bacanja hrane pokazao je da čak 17% hrane iz prodavnica i restorana završi u kanti za smeće.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -