22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Masovni turizam na ostrvu Santorini

Bajkovito grčko ostrvo Santorini je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Grčkoj. Vrlo često se nalazi među najpoželjnijim destinacijama sveta, a više puta je i proglašeno za najlepše na svetu. Kako je masovni turizam uticao na Santorini?

Grčka je izuzetno dobro posećena destinacija, i postoje mesta koja su već počela da popuštaju pred velikim brojem turista. Jedno od kavih je i Santorini. Masovni turizam na ostrvu Santorini je problem koji će teško moći da se reši. Ovo ostrvo je proglašeno i najlepšim na svetu, što dodatno komplikuje stvari. Sasvim je jasno zašto ga turisti obožavaju, kažu da tamo sunce zalazi najlepše i svako bi da napravi selfi.

Santorini je tokom cele letnje sezone izuzeno posećeno ostvro, takav je slučaj i van sezone, i važi za letovalište onih sa malo dubljim džepom. Međutim, kako to izgleda u praksi, možete pogledati u kraćem videu na instagramu. Influenserka Lusi Tranou je na svom Instagram profilu pokazala zapravo kako boravak na ostrvu izgleda.

Jedan od modela kako se rešiti masovnog turizma će biti primenjivan u Veneciji. Svi turisti koji žele da posete Veneciju će morati prvo da rezervišu kartu i plate ulazak 10 evra. Sličan model bi mogao da se primeni i na ostrvu Santorini. Najveći problem kod takvih destinacija jeste to što su to destinacije na koje ljudi dolaze fakultativno u obilazak, i ne zadržavaju se tu puno.

Treba navesti da Santorini nije klasična destinacija za letovanje, odnosno plivanje i sunčanje na plaži. Najlepša mesta na Santoriniju uopšte nemaju plažu, jer se nalaze na vrhu ostrva. Santorini je najbolje posetiti u septembru i oktobru, odnosno u proleće, kad je vreme lepo, a nema puno ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -