10.8 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Otplatite kredit banci sirom

Od 1953. godine regionalna banka Credito Emiliano prihvata neobične načine vraćanja zajmova za mala i srednja preduzeća. Ukoliko nemate novca za ratu, oni prihvataju jednu neobičnu valutu kao kompenzaciju. U pitanju je, verovali ili ne, sir

U Credito Emiliano banci možete da otplatite kredit sirom, tačnije parmezanom. U svojim trezorima ova banka ne čuva ni zlato ni novac, ona čuva sir. Parmigiano-Reggiano, najkvalitetniji parmezan, posebno je intresantan bankarima, jer se može koristiti kao valuta.

Veliki kolutovi sira Parmigiano-Reggiano koštaju u proseku oko 400 evra, i izuzetno su tražena roba. U trezorima banke Credito Emiliano nalazi se 150 miliona evra u siru, pa je jasno koliko je sir vredan. Sir se čuva u strogo kontrolisanim uslovima, i što više vremena prolazi to sir postaje ukusniji i vredniji.

Banka Credito Emiliano je odlučila da pomogne manjim proizvođaćima i poljoprivrednicima, pa su prihvatili da im oni vraćaju svoja zaduženja u siru. Ukoliko radite i imate svoj posao, a teba vam nova mašina ili zajam, jednostavno date svoj sir a banka vam da novac.

Gozleme, turske palačinke sa roštilja, saznajte više.

Na taj način su napravili odličan posao, i zadovoljni su i poljoprivrednici i banka. Svako dobije svoje, a banka čak i zaradi nešto, pošto preuzeti sir kasnije preproda. Postoji inicijativa da se ovakav vid kredita proširi i na druge proizvode, na pršutu ili maslinovo ulje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -