17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Gozleme, turske palačinke sa roštilja

Ovaj omiljeni ulični klasik može se naći svuda, u svim gradovima u Turskoj. Neki kažu da su gozleme palačinke, drugi pita, dok treći kažu da se radi o pogačicama. Svi se uglavnom slažu u jednom, gozleme su veoma ukusne

Gozleme, turske palačinke sa roštilja (1)
Photo: iStock

Gozleme, turske palačinke sa roštilja, najćešće se filuju spanaćem i fetom. Postoje i varijante sa mlevenim mesom, raznim začinima i raznim drugim dodacima. Ove pogačice, kako ih još nazivaju, peku se ili u tiganju ili na roštilju, pa je jasno zbog čega su popularne. Ukus je apsolutno autentičan i tradicionalan.

Tursku hranu stručnjaci često ocenjuju kao jednu od tri najbolje svetske kuhinje, što i nije daleko od istine. To je sofisticirana kuhinja koja se kroz vekove mešala i spajala sa evropskim i bliskoistočnim kuhinjama, pa je pokupila najbolje od svih komšija.

Međutim, najjednostavnije stvari u životu često su najupečatljivije, ali takođe i one koje se najviše pojavljuju u svakodnevnom životu. To su gozleme, jednostavan i super ukusan zalogaj sa raznim nadevima, odličan kada tražite nešto što će vas držati sitim par sati.

Gozleme, turske palačinke sa roštilja (1)
Photo: iStock

Meksičke školjke – gordite, saznajte više.

Recept je prilično jednostavan i ne zahteva previse truda. Upravo zbog toga su gozleme uvek sveže i uvek tople, gde god da ih na ulici kupite. Priprema počinje pravljenjem testa samo od brašna, vode i soli, ali neki recepti mogu imati ​​i kvasac, ulje i jogurt, koji čine testo manje krhkim. Treba reći da gozleme mogu imati i slatko punjenje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -