6.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Od sada čipovi za praćenje u parmezanu

Proizvođači sira u parmezan ugrađuju male čipove za praćenje, kako bi znali da je svaki njihov proizvod originalan. Ne, ovo nije neka teorija zavere, kompanija Parmigiano Reggiano je morala da pokrene takvu inicijativu kako bi osigurala da na tržištu ne bude sumnjivih falsifikata ovog poznatog sira

Od sada se ugrađuju čipovi za praćenje u Parmigiano Reggiano parmezanu. U samu koru sira se stavljaju mali čipovi koji služe za identifikaciju svakog koluta. Kako je saopštio Food & Wine, kompanija je bila prinuđena da sačuva svoj ugled od konkurencije koja tvrdi da proizvodi originalni sir parmezan.

Baš kao što šampanjac tehnički može da dolazi samo iz regije Champagne u Francuskoj, sud Evropske unije potvrdio je zakonom još 2008. da se sir može prodavati kao parmezan samo ako ga proizvode proizvođači Reggiano u Italiji.

Uprkos njihovim najvećim naporima, falsifikovani parmezan se našao na tržištu vrednom više milijardi dolara. Upravo zbog toga je komapnija Parmigiano Reggiano došla do iznenađujućeg visokotehnološkog rešenja problema.

Otplatite kredit banci sirom, saznajte više.

Čipovi za praćenje u parmezanu

Mali čipovi su u stvari transponderi koji svakom kolutu parmezana daju jedinstvenu oznaku koju je moguće skenirati. Svaka od ovih oznaka se lako može pratiti. Na taj način je moguće bolje kontrolisati svoje zalihe, zaštititi i razlikovati svoje proizvode od marki sličnih po izgledu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -