11.8 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Dubrovnik kažnjava nedolično odevene

Grad Dubrovnik, odnosno komunalni redari, su kaznili dve osobe zbog nedoličnog oblačenja u istorijskom delu grada. U starom delu je zabranjeno šetanje u kupaćem kostimu 

Dubrovnik kažnjava nedolično odevene turiste. Odluka o komunalnom redu na području Grada Dubrovnika zabranjuje šetanje u kupaćem kostimu, bez odeće ili dela odeće u istorijskom delu grada.

Gradska uprava je u okviru projekta Poštujmo Grad postavila informativne table na svim ulazima u istorijsko jezgro. Svaka od njih sadrži višejezična upozorenja o nedoličnom ponašanju. Jedno od upozorenja se odnosi i na odevanje.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Upravo zbog toga Dubrovnik kažnjava nedolično odevene posetioce. Zbog nepoštovanja ovog pravila dve osobe su kažnjene sa po 1.000 kuna, što je oko 133 evra, zbog nedoličnog oblačenja u istorijskom jezgu. Iz gradske uprave su saopštili da će nastaviti sa kažnjavanjem ukoliko se isti prekršaj bude ponovio bez izuzetaka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -