11.8 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Najbolji svetski restorani za 2022.

Ovo je još jedna dobra godina za Kopenhagen. Drugu godinu zaredom, restoran u danskoj prestonici je proglašen najboljim na svetu od strane World’s 50 Best Restaurants awards

Proglašeni su najbolji svetski restorani za 2022. godinu. Najbolji na svetu se nalazi u Danskoj, u Kopenhagenu, gradu koji tradicionalno daje najbolje restorane na svetu.

Restoran Geranium služi sezonski skandinavski jelovnik bez mesa u neobičnom okruženju osmog sprata danskog nacionalnog fudbalskog stadiona. Otvoren je samo četiri dana u nedelji, što su odlučili glavni šef Rasmus Kofoed i suvlasnik Søren Ledet kako bi održali etos ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Restoranima je dozvoljeno da titulu najboljeg od strane World’s 50 Best Restaurants awards ponesu samo jednu godinu, nakon čega ulaze u poseban program „Najbolji od najboljih“. Članovi te elitne ekipe su restorani Noma, Eleven Madison Park, The Fat Duck, Osteria Francescana i Mirazur.

Otvoren muzej viskija u Srbiji, saznajte više.

Za dvadeset godina koliko se dodeljuju nagrade, nijedan restoran van Evrope ili Severne Amerike nikad nije osvojio nagradu 50 najboljih na svetu. Svi dosadašnji pobednici došli su iz Španije, Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Danske, Italije i Francuske.

Najbolji svetski restorani za 2022. se nalaze na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -