9.7 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Kranjska kobasica, autentičan ukus Slovenije

Kranjska kobasica predstavlja slovenački gastronomski specijalitet. Osim toga što je omiljena ovde u regionu, kranjska kobasica je poznata i širom Evrope. Ovu kobasicu uz vrhunski kvalitet, definiše i osećaj nostalgije prema jednoj velikoj i lepoj zemlji

Kranjska kobasica predstavlja jedan od autentičnih ukusa Slovenije. Ova kobasica se pravi od svinjskog mesa i slanine, a od začina ima samo bibera, soli i belog luka. Kranjske kobasice se mogu koristiti kao samostalno jelo, obično sa senfom ili nekim drugim prilogom. Međutim, odlično idu i kao dodatak varivima ili povrću.

Kranjska kobasica ima specifičnu crveno-smeđu boju i blagi ukus dima. Tekstura je hrskava i sočna, a kobasice imaju onu finu specifično začinjenu aromu dimljenog svinjskog mesa. Zbog jednostavnosti u pripremi, kranjska kobasica je omiljena u domovima, na svim proslavama, a posebno na Prvomajskim slavljima u prirodi.

Najčistija namirnica na Zemlji, saznajte više.

Slovenija je zbog svega toga zaštitila kranjsku kobasicu. Kranjska kobasica je 22. slovenački proizvod koji je odobren od strane Evropske komisije, koja sada ima 1.200 zaštićenih poljoprivrednih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -